BIO

Ο Γιώργος Φιωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.
Μεγάλωσε στο Περιστέρι όπου ζει και εργάζεται.

Ασχολήθηκε με την φωτογραφία από μικρή ηλικία.  Έχει πρωτοστατήσει  στην δημιουργία πολιτιστικών συλλόγων και είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της πρώτης φωτογραφικής ομάδας Περιστερίου το 1988-89. Έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες όπως εκθέσεις , φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις  κ.λ.π.

Το 1989 ξεκινά την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ανεξάρτητος φωτογράφος δημιουργώντας την δική του εταιρεία με τίτλο IGF (www.igf.gr) και ασχολείται με την φωτογραφία Still Life, εκδηλώσεων, ρεπορτάζ δρόμου, Σπορ και φωτογραφία δράσης  καθώς και ταξιδιωτική φωτογραφία.

Το 1993 ξεκινά να ασχολείται επαγγελματικά  και με το Βίντεο ( λήψη , μοντάζ και σκηνοθεσία).
Έχει δημιουργήσει  πολλά video art, βίντεο εκδηλώσεων, βιομηχανικά, λαογραφικά και  τουριστικά ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά σποτ και έχει κάνει το μοντάζ σε παρά πολλές διαφημιστικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Έχει σχεδιάσει πολλές ιστοσελίδες, φωτογράφων, καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών λεσχών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Το 2001 δημιούργησε το FOTO ART MAGAZINE,  το ΠΡΩΤΟ on line περιοδικό φωτογραφίας στην Ελλάδα, ( www.fotoartmagazine.gr ) με σκοπό να ανοιχτεί ένας νέος ορίζοντας στο καινούριο μέσον τότε το Ίντερνετ. Σκοπός ήταν να βρουν οι φωτογράφοι ένα βήμα να δείξουν την δουλειά τους, με το μόνο κριτήριο την αγάπη τους για την φωτογραφία, χωρίς όρους και περιορισμούς που συναντούσαν τότε στην προβολή της δουλειάς τους από τα σχετικά μέσα ενημέρωσης ειδικού τύπου (Φωτογραφία). Το FOTO ART MAGAZINE ήταν η αφορμή να γνωρίσουν οι φωτογράφοι στην Ελλάδα  την αξία και την ελευθερία που τους δίνει το Ίντερνετ και άνοιξε το δρόμο στο να δημιουργηθούν πάρα πολλά site αλλά και περιοδικά ανάλογου ύλης.

Είναι μέλος στο ΦOIBO (Οργανισμός συλλογικής διαχείρισης και πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογράφων Ελλάδος), πρώην μέλος της Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας (Ε.Κ.Φ.Α) και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α., μέλος της φωτογραφικής ομάδας GROUP FOTOARTMAGAZINE και συνδημιουργός της ομάδας τέχνης ALMA UTOPIA  Υπήρξε μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας.

Έχει κάνει 4 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε έργα σύνθετης τεχνικής με φωτογραφίες του και βίντεο από το 1988 έως σήμερα.
Επίσης έχει συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ , video art και ντοκιμαντέρ ως δημιουργός , συνδημιουργός αλλά και σαν συνεργάτης ( λήψη , μοντάζ ) άλλων δημιουργών.

Από το 2002 ασχολήθηκε με την επιμέλεια και οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας και καλλιτεχνικών γεγονότων και φεστιβάλ και έχει επιμεληθεί και οργανώσει δεκάδες εκθέσεις, εκδηλώσεις και ένα φεστιβάλ φωτογραφίας στην Άνδρο το 2005.

Το 2005 ξεκίνησε να διδάσκει κατά διαστήματα σε σεμινάρια φωτογραφίας και βίντεο σε διάφορες λέσχες και ομάδες σε όλη την Ελλάδα  αφιλοκερδώς.

To 2011 ασχολήθηκε με την οργάνωση ραδιοφωνικού σταθμού στο Ιντερνετ .

Με γνώμονα την ζωή του και το πάθος του για την μοτοσυκλέτα, το 2012 δημιούργησε το on line περιοδικού BikerSpirit (www.bikerspirt.net ) που μέσα σε ένα χρόνο σκαρφάλωσε στην κορυφή της ενημέρωσης για την μοτοσυκλέτα.

Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται  στην IGF Productions και παράλληλα είναι επικεφαλής του Biker Spirit Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *